De vaatwasser is voor veel mensen één van de grootste uitvindingen van de moderne keuken. De vaatwasmachine wast vieze glazen, bestek, borden en kopjes voor je af, soms zelf beter dan wanneer je het met de hand zou doen. Regelmatig krijgen wij de vraag of normale kookpannen en pannen met ...
LEES MEER +Blog pagina
Pannen met een anti-aanbaklaag zijn echte alleskunners. Bijna elk gerecht lukt er in, zonder dat het eten aan de bodem van de pan blijft plakken. Door er in te roeren met harde voorwerpen, de pan in de vaatwasser te doen en de pan te heet laten worden, slijt de pan. De laag wordt dof en / of er ...
LEES MEER +Het stikt van de (spook)verhalen op het internet over teflon pannen, maar kloppen deze verhalen eigenlijk wel. Twee verhalen die op veel blogs en andere websites te lezen zijn gaan over of teflon giftig is en of het verboden is. Werking van teflon laag Teflon is een coating van ...
LEES MEER +Koekenpannen en kookpannen worden uitgevoerd met verschillende soorten handgrepen en stelen. Het meest toegepast worden metaal en kunststof (plastic), maar er zijn ook pannen te koop met houten stelen en handgrepen. Alle materialen hebben zo hun voor en nadelen. In dit artikel helpen we u een ...
LEES MEER +De meeste snelkookpannen worden geleverd met een (papieren) gebruiksaanwijzing. Vaak is die gebruiksaanwijzing echter zeer beknopt en soms onvolledig. Wij geven daarom graag wat extra tips hoe u het beste met een snelkookpan kunt koken en hoe u de pan (veilig) moet gebruiken. Hoeveel ...
LEES MEER +Een spatdeksel is een praktisch hulpmiddel om opspattend vet (of andere vloeistoffen) tijdens het bakken of koken tegen te houden. Het houdt je muur, fornuis en tegeltjes schoon en zorgt er voor dat rondvliegende spetters niet zomaar op je handen of ergens anders terecht kunnen komen. Klik hier ...
LEES MEER +In de categorie lezersvragen beantwoorden we vragen van onze klanten en bloglezers. Met deze keer een vraag van Mia. Eten klaar maken in pannen die niet beschikken over hypermoderne anti-aanbaklagen heeft als risico dat eten (kort) aan de bodem van de pan plakt of soms zelfs aanbrandt. Hoe komt ...
LEES MEER +Voordat anti-aanbakpannen werden ontwikkeld moesten (hobby)koks hun kooktechniek zo aanpassen dat eten niet bleef plakken. Ze zorgden er bijvoorbeeld voor dat het eten in beweging was en dat er voldoende olie werd gebruikt. Met de moderne anti-aanpakpannen van bijvoorbeeld teflon is dat niet meer ...
LEES MEER +Een stalen (koeken)pan is één van de betere pannen en is voor een groot aantal verschillende gerechten te gebruiken. Wel vergt staal dat het voor het eerste gebruik wordt ingebrand of ingebakken en moet het na gebruik voorzichtig schoongemaakt worden. Met een klein beetje zorg en onderhoud gaat de ...
LEES MEER +Kookpannen en koekenpannen worden gemaakt van verschillende materialen. Elk van deze materialen heeft zo zijn voor- en nadelen. Welk materiaal je kiest merk je (later) aan het gebruiksgemak, kook- of bak eigenschappen, gewicht en duurzaamheid. In dit artikel geven we je advies welke materiaal het ...
LEES MEER +