Het is een veel gestelde vraag aan onze internetredactie. Hoe komt het dat een nieuwe pan krom trekt en/of bol komt te staan? In dit artikel bespreken we de voornaamste oorzaken van het krom trekken van een pan Gebruik op een andere warmtebron Op internet lees je regelmatig het advies ...
LEES MEER +Blog pagina
Als je net een plaatstalen of gietijzeren pan hebt gekocht, moet je die eerst inbranden (ook wel seasoning genoemd) om te voorkomen dat bij het bakken eten blijft plakken aan het metaal. Het inbranden van de pan gaat niet altijd goed. De pan bakt dan bijvoorbeeld snel aan en soms laat het laagje ...
LEES MEER +Er zijn verschillende soorten snijplanken. Denk aan houten snijplanken, snijplanken van glas of kunststof. Maar welk materiaal kies je? Welke is het meest hygiënisch? Welke spaart je messen? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje. Welke snijplank moet je kopen? Hout en bamboo ...
LEES MEER +Vlees zoals biefstuk bakt u het beste in een koekenpan. Moet dat dan een pan zijn met of zonder antiaanbaklaag vraagt u zich wellicht af? Dat en hoe u de beste biefstuk bakt, leggen wij u graag uit in dit blog. Waarom een goed stuk biefstuk? Het perfecte stukjes vlees, vers van de ...
LEES MEER +Koperen pannen worden met name door professionele chef-koks gebruikt. Ze zien er prachtig uit, bieden de perfecte controle over de temperatuur en gaan jaren mee. Ook in uw keuken zijn het echte eyecatchers, waarmee u heel erg prettig kunt koken. Wat zijn koperen pannen precies? Een koperen ...
LEES MEER +Denkt u aan de Italiaanse keuken dan denkt u waarschijnlijk al snel aan pasta. De gerechten met deegwaren zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en u kunt er eindeloos mee variëren. Een pastapan is de ideale pan om uw favoriete pasta mee te koken. Maar waarom zou u een speciale pastapan kopen? ...
LEES MEER +De slowcooker, ook wel bekend als CrockPot , wordt in Amerika al jaren veel gebruikt. In Nederland wint het apparaat nu ook aan populariteit, maar toch weten veel mensen nog niet wat het is en hoe het werkt. En dat is jammer, want slowcooken is een simpele manier om lekker te koken! Daarom leggen ...
LEES MEER +Wat is er meer oer-Nederlands dan lekkere frietjes met kroketten en frikandellen? Ja inderdaad, windmolens en klompen misschien, maar die zijn niet zo lekker met een klodder mayonaise en bovendien maak je die niet zo snel zelf in eigen keuken! Iedereen kent wel de typische elektrische ...
LEES MEER +Overweegt u om een keramische koekenpan aan te schaffen maar wilt u graag weten wat de voor-en nadelen zijn? Wij zetten graag de voor- en nadelen voor u op een rijtje. Wat is een keramische koekenpan? De keramische koekenpan heeft een speciale keramische laag (ook wel Thermolon genaamd) die ...
LEES MEER +Heb jij wel eens gemerkt dat je pan beschadigd tijdens het koken? Zelfs wanneer je voorzichtig bent met je kookgerei, kan het gebeuren dat er krassen in de pan ontstaan. Om dit te voorkomen kies je voor een spatel die je pan niet beschadigd. Welk type en materiaal spatel moet je dan gebruiken? ...
LEES MEER +